KurSalonGospodar

21 Avg, 2011

Ko nije sa nama jeb'o mu ja mater

Generalna — Autor worm99 @ 02:07

 

 

Ovo je priča o dva junaka. 

Naš prvi junak zove se Goran. Ima 21 godinu. Završio je pravno-birotehničku školu, najobrazovaniji je u društvu. Nedeljom, pre fudbala, ide u crkvu i pomoli se za zdravlje haških optuženika i članova svoje stranke. 

Živi sa majkom Petkom sa kojom se lepo slaže od kada se iznervirao i nalupao joj šamarčine. Radi u Maksiju na odeljenju za kućnu hemiju. Plata mu je mala, i nedeljom, prilikom molitve, seti se da poželi da umru Tadić, Papa i Čeda Jovanović jer su namestili da oni što predaju na fakultetima imaju duplo veća primanja od njega.

Njegova devojka radi za vojsku. Kad žene nisu smele da se prijavljuju u vojsku prijavila se na BK, u "može biti samo jedan". Nikada nije doživela orgazam, ali voli da odglumi. To Goranu savršeno odgovara jer je, zbog stanja u svetu i Rasima Ljajića, izgubio volju i čvrstinu. To ga ponekad još više razljuti, ali nema veze, ona voli da se bije kad se voli.

U slobodno vreme voli da čita Veliku Srbiju i  da gleda TV Pink. Od kada su uveli internet, ne skida se sa sajtova Dveri i Svetosavlja. Pre neki dan je odlučio da se ženi, pa je pitao duhovnog onlajn oca za savet da li da dopusti ženi da radi.

Odgovor mu se nije previse svideo.

 Разни покрети за права жена су углавном у некаквим „уравниловкама” које ни код Стаљина, који их је измислио, нису могле да прођу. Каква је то љубав и жртва ако се унапред договоримо: „Ја ћу теби да учиним ово, а ти ћеш мени оно”?!?

 Господ је створио жену као помоћницу човеку. Можемо ли ми да измислимо некакву нову сврху за женски род?

 Tu su bili i neki zanimljivi stavovi o mikrocipovima, vantelesnoj oplodnji ( можда ћеш сада разумети мој одговор и увидети разлог за не ослањање на науку и технику, него на Бога.) o vezi sa gresnicom (  Мој вам је савет једноставан: што пре излазите из тог вашег заједничког греха) itd.

 Ko će sad da zaradi za svadbu, koja mora da bude bar za tristo ljudi? Za to se živi, bre.

 

Drugi bekrija, maštovitog imena Lif, rođen je sa zlatnom kašikom u ustima. Otac i majka članovi partije, prvo KP onda SPS onda PSS onda opet SPS. Sve mu je bilo dozvoljeno, sve omogućeno. Upisao je filozofiju, nije završio. Kaže da ga mrze zato što je drugačiji.

A drugačiji malo jeste. Ima pirsing u nosu i usima, kao i na levoj bradavici. Radi za jednu NGO, dobro zarađuje iako niko, pa ni on sam, nije siguran šta tačno radi.

Sa partnerom se često svađa. On se zove Marko, veoma je pametan i razuman. Lif tvrdi da je prizeman i da nema tako raznovrsna interesovanja kao on. Ne razume zašto ne može Marko da izađe sa posla kad poželi i zašto često odbija da mu kupi dijetalne italijanske raviole od pedeset evra. Naziva ga sitničavim i zaostalim, često ne razgovaraju jer...nemaju o čemu.

 Kada ostane sam Lif ode na sajt e - novina. Ostavlja ovakve komentare:

 Srbi ( cetnici) se nece smiriti dok pravo nedobiju po piCci 

 Fašistička Srbija ne može da opstane i preživi. 

 jebo te i Ustav i policija, sa tim tvojim retardiranim komentarom, pandurčino glupa!

  i dan danas maziš muda golim rukama. I na sve to se po Višegradu nadomak Perućca i Srebrenice safatavaš s Miloradom (Dodikom). O kakvom, bolan svom ugledu i časti govoriš, pička li ti materina četnička???

A pošto je i ubeđeni ateista, kao takvom mu smeta sve i svako ko ne misli u dlaku isto kao i on. Verujuće naziva ovcama, glupanima, naivnim debilima, vređa ih i psuje na svakom koraku. Njima nikako nije jasno šta su to zgrešili i zašto je njihova vera njegov problem.

A gde ćeš lepšeg mesta za to od bloga B92.

 

tražim da se skinu ikone sa zidova zbornice? u pitanju su dve bogorodice što bogoradaju pored dositeja, vuka, tesle i alasa.

(Pi)čkaimaterinapravoslavna. baš me nerviraju.

 

 Debilna je religija. Koliko debilni morate da budete da progutate sve religijske nebuloze?

Ponekad bude toliko srećan što im je skresao da povuče crtu - dve i plaši bakice po komšiluku svojim bušnim zmijskim telom.

 

 Epilog:

 Petka i Marko sreli su se u avionu za Amsterdam. I jedno i drugo zauvek su napuštali vrtloge koji su ih uvlačili u duboku mutnu vodu. Lepo su se slagali i u novom gradu, čak su i radili zajedno u poslastičarnici Petkinog strica Muhameda koji je još pre dvadeset godina došao iz Bosne u Holandiju. 

Naši junaci su još uvek naši junaci.

 


Komentari

 1. Živopisno i realno.

  Autor Vuk Panonski — 21 Avg 2011, 20:15

 2. sjano vrlo zivopisno i duhovito.poz

  Autor gasstrocity — 21 Avg 2011, 23:22

 3. Vrlo realno, prica kakva se srece iza svakog ugla. Junaci jednom, junaci zauvek.

  Autor janafrank — 22 Avg 2011, 10:56

 4. Hvala svima, dodao bih samo i zalosno. Problem je sto je ekstremna manjina jako bucna a umerena vecina veoma tiha.

  Autor worm99 — 23 Avg 2011, 21:00

 5. Dobra fora, ovno sa slikom iz profila!

  Autor Vlastimir — 01 Feb 2012, 13:28

 6. Pardon, "ono sa slikom iz profila".

  Autor Vlastimir — 01 Feb 2012, 13:29


Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

Powered by blog.rs